3 måder at undgå rygsmerter

Mange danskere går rundt med smerter i ryggen. Årsagen til disse smerte kan være vidt forskellige, men én ting er sikkert: smerter i ryggen er drøn irriterende, og kan fratage livsglæden fra en person. Her er 3 måder at undgå smerter i ryggen.

Bevæg dig

Motion er den bedste måde at komme rygsmerterne til livs. Der findes en masse forskellige øvelser for ryggen som både strækker og stimulere. Har du ondt i ryggen, eller forsøger du at forebygge rygsmerter kan det varmt anbefales at snakke med en træner.

Desk_chair.svg

Overbelast ikke din ryg

Du løfter måske tunge vægte nede i træningscenteret, eller slæber på en masse ting når du er på arbejde, men så snart du løfter noget tungt, skal din ryg til at arbejde, og for meget arbejde giver smerter. Du bør derfor overveje om det ikke er værd, at gå én ekstra gang frem og tilbage, for at skåne din ryg.

Vælg en stol med fokus på ryggen

De fleste stole er kun designet til at sidde på, ikke til at skåne ryggen. Selve stolen du sidder på, kan nemlig spille en stor rolle i dine rygsmerter. Heldigvis findes der et stort udvalg af lænestole og kontor stol som er bygget til at skåne ryggen mest muligt.