Bredbånd er den moderne løsning på dine internetproblemer!

Du kender måske følelsen – man prøver at streame en god film i HD med kæresten, og pludselig skal man vente på, at hjemmesiden får hentet mere af filmen, og den begynder måske endda at stoppe og starte på må og få. Eller måske kender du det, at man spiller et godt spil online, og pludselig bliver man smidt ud, fordi den internetforbindelse, som man har, er alt for langsom, og kan altså ikke følge med online-serveren, som man spiller på. Hvis disse ting lyder genkendelige, så har du måske en internetforbindelse, som simpelthen ikke kan følge med dig – og derfor skal du måske overveje en bredbåndsforbindelse. Med en bredbåndsforbindelse, så kan du få hurtig adgang til online-tjenester, og du kan også kombinere denne forbindelse med bredbånds-TV. På denne måde kan du altså gøre dine multimedietjenester i hjemmet mere sammenhængende, og samtidig få en endnu bedre oplevelse med alle disse ting.

Hvordan virker bredbånd så?

For at forstå, hvordan en internetforbindelse som bredbånd virker, så kan det være meget at tænke på det som en vej. Ligesom din lokale lande- eller hovedvej, så har en forbindelse til internettet en vis ”bredde” – det er altså ligesom bredde på en vej, og denne viser os, hvor mange vejbaner, der er plads til, og dermed også, hvor mange biler, som kan køre på vejen på én gang. Derfor så er det at have et bredt bånd, eller en bred vej, en måde at få mere trafik ind på samme mængde tid – ved en forbindelse med bredbånd, så måler vi dette i Mbit per sekund, og jo flere Mbit man har i sekundet, jo mere kan man lave på internettet hele tiden.                                                Bredbånd er samtidig også meget fleksibelt, idet man kan vælge en række forskellige hastigheder, som alle passer til forskellige formål. Samtidig, så er det også muligt at få bredbånd via både, blandt andet, antennestik eller en router, og på denne måde kan man altså få trådløst internet overalt i hjemmet uden nogle ”døde zoner”, altså steder i huset, hvor forbindelsen er dårlig.

Vælg den korrekte type bredbånd til dig og din familie

Det er utroligt træls at have en dårlig internetforbindelse, og derfor skal du altså også huske på at vurdere, hvordan din bredbåndsforbindelse skal sættes op. Du skal allerede starte med at evaluere, hvor mange enheder, altså både telefoner, computere, tablets og andet, som skal forbindes til internettet via dit bredbånd – jo flere enheder, jo højere hastighed. Hvis du bare skal kigge rundt på nettet efter for eksempel nyheder, så burde 4 Mbit pr. sekund være mere end rigeligt. Hvis du streamer film eller TV-programmer i HD, så skal du nok op på omkring 8 Mbit, og skal dette indhold have en billedkvalitet af 4K, så skal du have en hastighed på omtrent 30 Mbit pr sekund. Husk på, at det altid er bedst at overvurdere din nødvendige hastighed, så du aldrig mangler. Hvis du vil vide mere omkring priserne på forskellige bredbåndsforbindelser, så kan du læse det på https://internettjek.dk/bredband/.