Red parforholdet med parterapi

Det går stærkt i vores moderne dagligdag, og det er efterhånden blevet klart for mange, at parforholdet hurtigt kan komme til at lide under travlheden. Vi glemmer simpelthen at pleje forholdet til vores bedre halvdel. Skilsmisseraterne skyder i vejret, og det kan virke som om at parforholdet ikke længere er så nemt at opretholde. Hvis du befinder dig i et forsømt parforhold, skal du ikke miste håbet. Der er andre muligheder end skilsmisse, skilsmisse bør være den allersidste udvej. Inden du når så langt, er der en lang række ting du kan prøve. Det er værd at give det en chance til, men det kræver at begge parter ønsker at arbejde hårdt f.eks. gennem parterapi.

Kan parterapi hjælpe?

Mange tænker måske at parterapi kun er for de par, der virkelig er tæt på at blive skilt. Men der er faktisk mange fordele ved regelmæssigt at gå i terapi, og så selvom man måske ikke har de store problemer. Ved at gøre det regelmæssigt, måske 3-4 gange om året, er der mulighed for at skabe et neutralt rum, hvor man kan snakke om eventuelle problemer, før de udvikler sig. Man kan få sat ord på problemerne, og her er kommunikation virkelig vejen frem. Man får parterapeutens syn på sagen, og begge parter kan få en forståelse for hinanden og deres indbyrdes forhold. Det er utopi at tro, at man aldrig kommer til at støde på problemer i parforholdet. Der vil komme problemer før eller siden, mere eller mindre alvorlige, og her kan det være en god hjælp at gå til en professionel.

Alternativer til parterapi

Hvis du er i et forhold, hvor din partner og dig generelt er gode til at kommunikere med hinanden, er det dog ikke sikkert at I behøver professionel hjælp. Roden til de fleste problemer i parforholdet er at man ikke får kommunikeret med hinanden, og her er det en klar fordel at få en udenforstående til at kigge på problemerne. Hvis kommunikationen er nogen lunde på plads, men der alligevel opstår problemer af en art, er det vigtigt at opretholde kommunikationen. Gennem en god snak, kan man se om man kan finde frem til hvorfor problemet er opstået og hvad der skal gøres, for at afhjælpe problemet. Afhængig af problemets størrelse og seriøsitet, skal man overveje om det kunne være fordelagtigt at søge professionel hjælp eller om man kan løse det inden for hjemmets fire vægge.